Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

De creatieve ziel in Gene Thomas

“Mijn singles zijn zoals baby’s, de ene dag zijn die wat ambetanter dan de andere” Gene Thomas, de Vlaamse Bon Jovi, de rock-’n-roller die ooit begon in de dancemuziek. Multifunctionele artiest die thuis is in zowat alle kunstvormen. De zomer van 2021 was de perfecte opbouw naar wat nog komen zal in het najaar. De big bang, het soloconcert waar we al meer dan een jaar op wachten. Gene is momenteel hard bezig met de voorbereiding voor deze reeks van concerten die van start gaat op 6 november in Stadsschouwburg Antwerpen.

We vallen meteen met de deur in huis, Gene. Wat mogen we verwachten van jouw langverwachte show dit najaar?

Gene Thomas: “Goh ja, de show zal een beetje zijn zoals de titel ‘Omsingeld’, je wordt als het ware omsingeld door hits. We ondernemen eigenlijk een reis doorheen mijn muzikale leven. Er gaan covers tussen zitten die een speciale betekenis hebben voor mij, maar er zullen ook verrassingen zijn. De show is sowieso te kort om alles te doen wat ik wil doen, maar het wordt zeker de moeite waard.”

De tourtitel is een verwijzing naar je laatste album ‘Omsingeld’. Dat bevat 47 nummers. Hoe moeilijk is het dan om de setlist samen te stellen?

Gene Thomas: “Mensen denken dat het echt de max is om uit zoveel te kunnen kiezen, dat is ergens ook zo, maar het is wel heel moeilijk. De vaste waarden worden als eerste genoteerd. Daarna is het zowat kill your darlings. Als ik twee nummers heb die te veel op elkaar lijken, qua
inhoud of qua melodie, dan kies ik één van de twee. Het is een grote puzzel, maar gaandeweg vallen de stukken wel in elkaar.”

Dus we mogen ervanuit gaan dat ‘Voor Haar’ zeker in de show zit. Dat is je eerste single als soloartiest, dus hoogstwaarschijnlijk heb je die al duizenden keren gezongen. Zing je dit nummer dan nog altijd met evenveel passie?

Gene Thomas: “Elke single die je uitbrengt, omdat ik ze ook zelf schrijf, voelt aan als mijn baby. De ene dag is die wat ambetanter dan de andere. Maar ik zing die altijd met evenveel passie, ik heb dat ook met ‘X-Session’-nummers. Zoals ‘On and On’, dat zit nog altijd in mijn set. Als je dat speelt, dan ontploft het kot, elke keer. Dat is zot.” (Lacht)

Je zegt dat je singles als baby’s aanvoelen. Wat vond je er dan van toen Regi vorig jaar de Zomerhit won met een van jouw baby’s?

Gene Thomas: “Ik ben daar heel fier op. Toen Regi ‘Kom Wat Dichterbij’ op me neerknalde tijdens ‘Liefde voor Muziek’ was ik toch even met verstomming geslagen. Regi heeft het in een fris, nieuw kleedje gestoken en dat pakte me heel hard. Ik ben dus heel trots dat hij de Zomerhit 2020 won en dat de single de best scorende en langst scorende Nederlandstalige song ooit was in België. Dat doet wel iets met een mens.”

Kom Wat Dichterbij’ was voor jou een megahit. Zijn er nummers waarvan je achteraf dacht dat je die beter niet had opgenomen?

Gene Thomas (schaterlacht): “Tuurlijk dat. Ik heb echt soms liedjes waarvan ik denk: ‘What was I thinking’. Maar uiteindelijk moeten niet alle liedjes een wereldhit zijn. Met het ouder worden heb ik wel geleerd dat als ik te veel moet trekken en sleuren om er iets moois van te maken, dat ik er dan beter mee stop. Soms schilder ik ook een lelijk schilderij, maar dan schilder ik daar gewoon iets over.”

Als we je zo horen, dan ben je echt een heel creatieve persoon. Uit je creatieve buien kwam ook het idee om een gin te maken?

Gene Thomas (Lacht): “Dat stond echt op mijn bucketlist. Zo wil ik ook nog eens een film maken, in een film meespelen, filmmuziek maken en in Japan een nummer uitbrengen. Er was het mopje dat mijn platenfirma maakte om een Gin Thomas uit te brengen. Na die mop al een keer teveel hebben gehoord, vond ik dat het tijd was om het echt te doen. Het probleem is, ik drink zelf niet, alleen maar witte Martini en zoete drankjes. En als ik een drankje ging ontwikkelen, wilde ik dat ook echt zelf lusten en niet alleen om mijn kop op een etiket te zetten. In Tim Veys van Meyers Gin vond ik mijn perfecte partner. Samen creëerden we Genial Gin met een edgy smaak van passievruchten. Nu is dat mijn favoriete drankje.”

We zullen er een drinken voor je show.

Gene Thomas (Lacht): “Top.”

Gene Thomas is te zien in Stadsschouwburg Antwerpen op 6 november 2021, op 9 maart 2022 in Trixxo Theater Hasselt en op 12 maart 2022 in Capitole Gent.

Meer artikels