Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Eindejaarsconference Kamal Kharmach goed voor meer dan 1,3 miljoen kijkers

Kamal Kharmach heeft met zijn vijfde eindejaarsconference op VRT 1 duidelijk de harten van televisiekijkend Vlaanderen veroverd. Meer dan 1,3 miljoen kijkers zagen hoe de comedian een kritische blik wierp op de gebeurtenissen van 2023 en politici onder de loep nam. Naast een succesvolle uitverkochte tournee, was ook de uitzending een schot in de roos.

‘Mag ik even? 2023’ heeft de verwachtingen niet alleen ingelost, maar zelfs ruimschoots overtroffen. Nog voordat alle online cijfers volledig verwerkt zijn en zonder lineaire herhalingen, behaalde de conference een indrukwekkend kijkersaantal van meer dan 1,3 miljoen.

De show heeft niet alleen in kijkersvolume indruk gemaakt, maar ook in waardering, met een uitzonderlijk waarderingscijfer van 8,2. Een dergelijk hoog cijfer is zelden gezien bij comedyvoorstellingen en wijst op een sterke waardering van Vlaanderen voor Kamal.

Kamal zelf is enthousiast maar blijft ondanks het succes – met meerdere nominaties voor de Kastaars – met beide voeten op de grond.

“Ik ben vooral blij dat mensen niet alleen massaal hebben gekeken, maar het ook echt goed vinden en waarderen. De conference is van het volk. Het was mijn doel om mensen te laten lachen, maar ik hoop ook dat de boodschap overkomt bij de politici en machthebbers die zich aangesproken moeten voelen”, zegt hij.

Deze waardering strekt zich uit voorbij de televisie-uitzending. Dit blijkt uit de verkoop in theaters, waar meer dan 35.000 tickets voor Kamal’s shows in een recordtijd uitverkocht waren. Na dit succes is Kamal’s conference voor volgend jaar al bevestigd.

Kamal Kharmach brengt ‘Mag Ik Even?’ op 12 en 13 januari in Capitole Gent.

Meer artikels