Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Metejoor zet schouders onder actie tegen agressie in het amateurvoetbal

Voetbal Vlaanderen lanceert vandaag een grootschalige campagne tegen agressie in het amateurvoetbal. “Niet zozeer op het veld, maar vooral langs de zijlijn”, aldus de organisatie. ” Jongens en meisjes voelen zich daardoor ongemakkelijk en hebben minder zelfvertrouwen op het veld.”

Niemand minder dan Metejoor is het gezicht van de actie. Hij gaf vandaag het startschot met de release van de videoclip bij zijn song ‘De Zijlijn’.

Metejoor ondervond als 10-jarig voetballertje zelf aan den lijve wat te luid geroep en te hoge prestatiedruk met een kind doen. De gevoelens die hij toen ervaarde, schreef hij neer in ‘De Zijlijn’, dat ook op zijn nieuwe album ‘Joris’ staat.

“De problematiek van wat er zich afspeelt op en naast het veld, ligt me nauw aan het hart. Daar staan de mensen veel te weinig bij stil. Je krijgt negatieve stress, verliest je zelfvertrouwen enje kan je niet meer amuseren op een voetbalveld. Dat gevoel wil ik de jongens en meisjes besparen”, verduidelijkt Metejoor zijn engagement.

“Ik heb dus niet lang moeten nadenken om mijn schouders mee onder deze sensibiliseringscampagne te zetten. Ik hoop dat het ouders, trainers en supporters de klik laat maken om alle kinderen op het voetbalterrein te motiveren en samen te zorgen voor een goede sfeer op en naast het veld.”

Metejoor is dit voorjaar te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. 

 

Meer artikels