Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

“Het voorlezen van de verhaaltjes van Rupsje Nooitgenoeg heeft iets magisch”

Na een halve eeuw spreekt de wereld van het hongerige rupsje kleuters nog altijd aan Eén van de boeken van Rupsje Nooitgenoeg te pakken krijgen in de bibliotheek is haast onbegonnen werk. Het allereerste boek mag dan wel meer dan een halve eeuw
geleden gedrukt zijn, de verhalen, de avonturen van Rupsje Nooitgenoeg zijn tijdloos. Andries Schotte uit Deurne groeide op met deze verhalen en geeft nu die liefde voor dit hongerige rupsje door aan zijn dochtertje Filippa.

“Als ik dan toch eens thuiskom met een boek van Rupsje Nooitgenoeg wordt mijn dochter meteen enthousiast. De avonturen van Rupsje zijn vaste kost in de instapklas. Op een heel laagdrempelige manier leren kleuters over de dagen van de week, tellen tot vijf, fruitsoorten, verschillende insecten, en ga zo maar door. In een digitaal tijdperk zou je verwachten dat kleuters liever naar Rupsje kijken op een tablet. Maar voorgelezen worden geniet veruit de voorkeur”, geeft Andries mee.

“Als ouder heeft het voorlezen van Rupsje Nooitgenoeg ook een grote nostalgische waarde. De grote, duidelijke tekeningen katapulteren je zo naar je eigen kindertijd. Iets waar je zelf warm van wordt straalt meteen af op je kind.”

In september komen de verhalen van Rupsje Nooitgenoeg tot leven in Capitole Gent. “Een uitstapje naar het theater is voor een kleuter op zich al een hele belevenis. Als ze kunnen binnenwandelen in een wereld waar Rupsje Nooitgenoeg tot leven wordt gewekt, wordt het echt spannend”, weet hij.

De hartverwarmende familievoorstelling Rupsje Nooitgenoeg is trouwens gebaseerd op vier spannende verhalen van de wereldberoemde auteur Eric Carle. In een prachtige en kleurrijke theatershow komt niet alleen dit hongerige rupsje tot leven, maar ook 75 andere karakters uit vier bekende verhalen. In een spel van licht, geluid en beelden worden kleine en grote bezoekers meegenomen in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg.

Rupsje Nooitgenoeg is een feest voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Een magische, ritmische voorstelling waarbij je met een glimlach op je gezicht het theater verlaat.

Rupsje Nooitgenoeg vindt plaats op 26 september in Capitole Gent.

Meer artikels