Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

nick cave en warren ellis

Nick Cave en Warren Ellis samen in Stadsschouwburg Antwerpen

Nick Cave en Warren Ellis komen op dinsdag 19 oktober naar Stadsschouwburg Antwerpen. Cave en Ellis zijn voor de allereerste keer samen als duo op tournee, na de release van hun veelgeprezen album ‘CARNAGE’. Ze brengen momenteel 24 concerten in het Verenigd Koninkrijk.

Hoewel ze samen al soundtracks hebben gecomponeerd en opgenomen, en Ellis al lange tijd deel uitmaakt van The Bad Seeds, is ‘CARNAGE’ pas het eerste volledige songalbum dat door het duo is uitgebracht.

De creatieve chemie van Cave en Ellis is geworteld in hun lange geschiedenis van muziek maken, zowel samen als individueel. Hun paden kruisten elkaar voor het eerst in 1993, toen Ellis viool speelde op verschillende nummers voor het Nick Cave & The Bad Seeds-album ‘Let Love In’, waarna hij zich als volwaardig lid bij de band aansloot. De twee namen ook samen muziek op voor hun in 2006 opgerichte band Grinderman en werkten samen aan talrijke film- en tv-scores.

Cave en Ellis zullen op het podium worden bijgestaan door muzikant Johnny Hostile en achtergrondzangeressen Wendi Rose, T Jae Cole en Janet Ramus.

De ticketverkoop voor hun concert op dinsdag 19 oktober in Stadsschouwburg Antwerpen start op vrijdag 24 september om 10 uur.

Meer artikels