Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Verrassende cast in de familiemusical ‘Charlie and the Chocolate Factory’

Schrijf het in je agenda: december 2022, de Stadsschouwburg Antwerpen wordt dan omgetoverd tot Willy Wonka’s chocoladefabriek. Nordin De Moor schittert er in de Vlaamse versie van de Broadway- en West-End musical ‘Charlie And The Chocolate Factory’. Een familiemusical om duimen en vingers bij af te likken. 

Naast Nordin De Moor blinken Koen Van Impe, Ann De Winne, Liv Van Aelst en vele anderen op het podium. Maar er zijn ook verrassende namen binnen de cast, want Astrid Stockman kruipt in de huid van Mrs. Teavee.

Het welgekende verhaal van Charlie betovert al sinds 1964 de wereld, dankzij het boek van Roald Dahl. Het kwam uit in Stany Crets’ geboortejaar. De geknipte man om de musical te regisseren. Deze keer regisseert Stany niet alleen maar schakelt hij de hulp in van Floris Devooght. Geen onbekende in de musicalwereld want hij speelde al in talloze musicals van ‘Spamalot’ tot ‘La Cage Aux Folles’. Dit jaar debuteerde hij als regisseur voor ‘Robin Hood & Ik’. 

Enfin, om het verhaal verder af te maken. Dominique Persoone, smakenacrobaat en chocoladekunstenaar, ontvangt me in The Chocalate Line. Geen paniek, het is uiteraard niet Dominique and the Chocolate Factory. Hij neemt dus geen rol voor zijn rekening in de opkomende musical. Hoewel dat wel een hele grote stunt zou zijn! Hint 😉 

Dominique is onze gastheer tijdens de castvoorstelling en creëerde voor de gelegenheid drie grote figuren in chocolade. 

Om dan uiteindelijk tot de cast te komen. Heerlijke cast 😉, alweer. Van Deep Bridge verwachten we dat ook natuurlijk. Voor de musicalliefhebbers, ik gids je graag even door de cast. 

Ik begin daarbij graag bij het ensemble. Dat is op zich al een toffe bende. Sofie De Schryver, Liesbeth Roose, Esther Nwanu, Pieter Castelyn, Stijn Proesmans en Jervin Weckx klinken ongetwijfeld bekend in de oren. Een verrassing is Esther, MNM-dj en actrice. Ze combineert eindelijk al haar passies en schittert in ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Bij onze Sportpaleis Group familie is ze al langer gekend, want in 2019 danste ze nog tijdens de ‘Night of the Proms’-shows in het Sportpaleis. Stijn Proesmans speelde eind vorig jaar nog in de topmusical ‘RENT!’ en is op zijn eentje al een reden om de musical te zien. 

Het geweldige duo Steven Colombeen en Maja Van Honsté spelen Jerry en Cherry, het vrolijke reportersduo. Beide gekend uit ’40-45’ en ‘Daens’. Hun chemie is meteen duidelijk als je ze ziet, het enthousiasme spat ervan af. Isabelle Heremans, even enthousiast, verkoopt het winnende stuk chocolade aan Charlie als Mrs. Green. 

Ann De Winne (Grandma Josephine), Liv Van Aelst (Grandma Georgina), Steve de Schepper (Grandpa George) krijgen back-up in hun grootouderlijke functie door Koen Van Impe. Hij neemt de rol van Grandpa Joe voor zijn rekening. De grootvader die de Chocolate Factory betreed samen met Charlie. Koen is binnenkort ook nog te zien in ‘The Sound of Music’. Van Kapitein Von Trapp naar Grandpa Joe, het wordt een druk jaar voor Koen. 

Glamoureuze castvoorstelling

Vijf golden tickets te bemachtigen. Vier daarvan zijn er al ingevuld. We komen aan het verrassende stuk van dit verhaal over de glamoureuze castvoorstelling van ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Tromgeroffel! 🥁

Augustus Gloop, de veelvraat wordt vertolkt door Lloyd Russel. Van kleins af aan speelde hij al in verschillende musicals en was hij onderdeel van het Studio 100 koor. Topper nummer één dus. Lloyd wordt bijgestaan door Marisa Van der Meer, oftewel Mrs. Gloop. Het tweede golden ticket gaat naar Vincent Van Gorp, televisieverslaafde Mike Teavee. Vincent krijgt goed gezelschap van Astrid Stockman als Mrs. Teavee. Onze favoriete sopraan speelde als kind al in musicals, maar als soliste is dit haar musicaldebuut. Meer hoeven we toch niet te zeggen. Als je amazed wil zijn zeker afkomen dus. 

De verwende Veruca Salt wordt gespeeld door Nori De Winter. Niemand minder dan Hans Peter Janssenskruipt in de huid van vader Mr. Salt. De drager van de Belgische musical. Jammer genoeg zie je ons gezicht niet, want we grijnzen van oor tot oor met deze aankondiging. Geweldig! Het vierde golden ticket is voorbehouden voor Violet Beaugarde. Ook hier een musicaldebuut, en wat voor één, want Sali Haidara speelt voor het eerst een hoofdrol in een musical. Geen idee wie Sali is? Vraag het zeker eens aan je kinderen, zij kennen haar meteen als Maria uit #LikeMe. Zij wordt bijgestaan door eveneens een ‘musicalmaagd’, namelijk Yemi Oduwale, gekend uit de één-serie ‘Dertigers’. Het vijfde ticket is nog niet uitgedeeld. Wie Charlie Bucket zal vertolken is tot op heden nog niet geweten. 

Wat een cast. Heerlijk toch. Het is nu al uitkijken naar december 2022. Het wordt ‘lobbessig, fantanuleus en verrukkelekukkelijk’! Tot dan mede chocovrienden. 🍫

FYI, Nordin zong al een klein stukje uit ‘Heerlijke verbeelding’, de Vlaamse tegenhanger van ‘Pure Imagination’. Check onze website regelmatig, want binnenkort vind je hier dat videofragment terug. 😉

Charlie and the Chocolate Factory speelt vanaf 8 december 2022 in Stadsschouwburg Antwerpen. Vanaf 12 januari 2023 in Capitole Gent en vanaf 26 januari 2023 in Trixxo Theater Hasselt!

Meer artikels