Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Vincent Voeten winnaar dertiende Humo’s Comedy Cup

In de Arenbergschouwburg in Antwerpen won Vincent Voeten gisterenavond Humo’s Comedy Cup 2021.

Zondagavond 13 maart werd in De Arenbergschouwburg in Antwerpen de dertiende Humo’s Comedy Cup uitgereikt. Vincent Voeten (34) won de finale voor Charles Le Riche (30) en Jade Mintjens (23).

“Een héél mooie winnaar”, luidde de conclusie van de jury. “Zelden was de keuze moeilijker.” Voor Humo’s Comedy Cup waren zowat honderd stand-upcomedians ingeschreven, die zich in verschillende voorrondes moesten bewijzen.

Over Vincent Voeten

In 2016 begon zijn carrière als stand-up comedian. Inspiratie haalt hij niet alleen uit z’n dagelijkse job, maar dankt hij ook aan inspirerende figuren als de Brits-Ierse comedian Jimmy Carr en de Amerikaanse stand-up comedian Anthony Jeselnik. Bij hen ontdekte hij elementen die hij kon meepakken in zijn eigen, vertrouwde stijl, die voornamelijk bestaat uit humor met een donker randje. Vincent presteert goed op wedstrijden. Vijf jaar geleden stond hij nog in de finale van de Lunatic Comedy Award. In datzelfde jaar nam hij ook deel aan de Utrechtse Comedy Talent Award, een wedstrijd die hij won. Niet alleen op het podium, maar ook achter de schermen werkte hij als humorist mee aan o.a. ‘Geubels en de Belgen’, ‘Is er een dokter in de zaal?’ en ‘De Slimste Mens Ter Wereld’.

Humo’s Comedy Cup erelijst

Humo’s Comedy Cup is dé graadmeter voor nieuw, humoristisch talent. Een podiumplaats in deze wedstrijd opende al meer dan eens de deuren naar de grote podia. Vincent Voeten is de opvolger van Amelie Albrecht. Eerdere winnaars zijn onder meer Jens Dendoncker, William Boeva, Bart Cannaerts, Gunter Lamoot en Lukas Lelie. De eerste editie van Humo’s Comedy Cup vond plaats in 1998.

Amelie Albrecht speelt op 16 december 2022 in Capitole Gent.

Bart Cannaerts staat op 24 juni 2022 op het podium van Stadsschouwburg Antwerpen en is op 16 juli 2022 te gast in Capitole Gent.

Jimmy Carr kan je gaan zien op 9 september 2022 in Stadsschouwburg Antwerpen.

Meer artikels