Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Frans Bauer in Antwerpen en Hasselt

De voorbije maanden waren voor Frans Bauer en z’n gezin best emotioneel. Frans, vader van 4 zonen, werd begin dit jaar opgeschrikt door het herseninfarct van z’n vrouw Mariska. Zij is intussen goed hersteld, maar inmiddels ligt Frans broer Dorus in de lappenmand met kanker. Dorus, waar Frans diverse televisieprogramma’s mee heeft gemaakt en die ook al jaren zijn fanstand runt, is zes jaar jonger dan Frans (48). Volgens Frans heeft Dorus goede vooruitzichten en herstelkansen.

Eind februari was er nog het emotionele moment voor Frans en z’n vrouwtje Mariska. Het koppel was te gast in het televisieprogramma ‘Hoge Bomen’, waar zoonlief Christiaan hen trakteerde op een verrassingsoptreden. Zowel z’n ouders als de kijkers waren geëmotioneerd. Na afloop zei een trotse Frans: “Het is een heel bizar gevoel eigenlijk. Misschien is het te vergelijken met het gevoel dat mijn vader had toen hij mij zag zingen. Toch heel bijzonder.” Hij doet er zelfs nog een schepje bovenop. “Dit is het mooiste wat ik ooit als artiest in een programma heb mogen meemaken. Hier kan geen gouden plaat tegenop.”

Vorige week was het in Nederland Koningsdag, de dag waarop het land de verjaardag van de Nederlandse koning viert en dat was het ideale moment voor Frans Bauer om zijn nieuwe single ‘Koning van het feest’ uit te brengen. Opmerkelijk is de videoclip, waarin Frans zichzelf transformeerde naar 85-jarige. Het idee van deze transformatie kwam door Linda De Mol, die in haar televisieprogramma in 2016 Wesley Sneyder en Yolanthe liet zien hoe ze er ruim 30 jaar later uit zouden zien. Dat veranderingsproces en die gedachte is dus bij Frans blijven hangen. Vijf uur werd er aan hem gewerkt om hem te laten transformeren.

Samen met de release van de nieuwe single ‘Koning van het feest’ begint Frans Bauer terug aan een nieuwe theatertournee. Het is ruim 25 jaar geleden dat Frans zijn eerste, succesvolle tournee realiseerde. Samen met de Holland Show Band maakt Frans er weer een te gek muzikaal feestje van met uiteraard alle hits zoals ‘Heb je even voor mij?’en ‘Als sterren aan de hemel staan’, maar ook heel veel gezelligheid en grappige verhalen en anekdotes.

Frans Bauer komt op 3 juni naar Stadsschouwburg Antwerpen en op 12 juni naar Trixxo Theater Hasselt.

 

Meer artikels