Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

“Mijn meest persoonlijke plaat tot nog toe” – Milow

Vandaag brengt Milow ‘Nice To Meet You’ uit, zijn meest uitgesproken popplaat sinds North and South (2011). Zijn meest spontane ook, wat niet vanzelfsprekend is voor een artiest die al zes albums op de teller heeft.

Milow: “Elke van die platen vertelden iets over wie ik op dat moment was. En dat is nu ook zo. Ik zit goed in mijn vel, en ben blij met waar ik sta. Ik besef nu nog meer dat ik gewoon mijn intuïtie moet volgen, en op dat kleine plekje blijf dat ik voor mezelf heb afgebakend. Opdat ik daar de dingen kan doen zoals niemand anders ze doet. Dat heeft rust en vertrouwen gebracht. Iets wat je sowieso nodig hebt als artiest.”

Zelfs na een indrukwekkend aantal hits voelt hij zich nog wat te jong om op die fraaie back catalogue te teren. Er is ruimte om te groeien, en er blijft genoeg onontgonnen terrein over om te blijven verrassen. Met ‘Lost Boys’, bijvoorbeeld, een bijzonder duet met Sam Bettens (K’s Choice). Of door ‘Thinking Big’ te coveren, een nummer van de Canadees Martin Gallop, die zelf aan heel wat nieuwe Milow-songs heeft meegewerkt. Of met zijn nieuwste single ‘How Love Works’.

Waar je op de vorige plaat een zanger hoorde met instrumenten eromheen, is er dit keer een echte band aan het werk. Het spelplezier spat eraf. Dat merk je ook aan songs als ‘DeLorean’ en ‘Donkey Kong’, die bij wijze van knipoog naar zichzelf referenties bevatten naar 1981, Milow’s geboortejaar. Je hoeft geen visionair te zijn om te voorspellen dat al die zonnige, optimistische nummers zullen aanslaan op de nakende zomerfestivals.

Milow noemt het zelf zijn meest persoonlijke plaat tot nog toe. Dat kan raar klinken, want ook in het verleden vertelde hij al openhartig over de relatie met zijn ouders. En toch: het contrast tussen Milow’s debuutsingle – slagzin: “you don’t know anything about me” – en de titelsong van de nieuwe plaat, waarin hij voor het eerst expliciet zingt over zijn rol als vader- kan nauwelijks groter zijn.

Met Nice To Meet You stelt Milow zich opnieuw voor, en steekt hij als eerste de hand uit. Natuurlijk: na vijftien jaar carrière en een reeks internationale hits zijn we allemaal vertrouwd met de naam en het gezicht. Maar nooit eerder gaf hij zoveel van zichzelf prijs, en liet hij zo diep in zijn ziel kijken. Nu we meer dan ooit behoefte hebben aan connectie en verbinding, heeft Milow daarmee de tijdsgeest gevat. En de juiste plaat op het juiste moment gemaakt.

Singer-songwriter Milow komt op vrijdag 8 juli met symfonisch orkest naar de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Donderdag 17 november speelt hij een concert in Capitole Gent.

Meer artikels