Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Russell Peters met gloednieuwe show in Stadsschouwburg Antwerpen

Russell Peters keert na vier jaar afwezigheid keert terug naar België dit jaar. Zaterdag 1 oktober 2022 brengt Russel Peters zijn ‘Act Your Age World Tour’ naar Stadsschouwburg Antwerpen.

Wereldwijd comedyfenomeen Russell Peters trapte zijn ‘Act Your Age World Tour’ af in januari 2022 in de VS en het VK, voor hij de tour naar zijn thuisland Canada bracht. Later trekt hij nog naar Australië, Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Het Europese deel van zijn tour begint in Antwerpen op 1 oktober, waarna hij nog langs Rotterdam, Wenen, Berlijn, Helsinki, Kopenhagen, Stockholm, Oslo en uiteindelijk Lissabon passeert.

Russell Peters werd onlangs genoemd door Rolling Stone als één van de 50 beste comedians aller tijden. Hij begon met stand-up toen hij negentien was op open mics in zijn geboortestad Toronto, en werkte de volgende vijftien jaar aan zijn stiel in clubs overal in Canada en het Verenigd Koninkrijk. In 2004 kreeg Peters kritische en wereldwijde erkenning voor zijn “Comedy Now!” special op CTV en kort daarna werd hij de eerste comedian die Toronto’s Air Canada Centre uitverkocht in 2007. Peters vestigde daarna nog toeschouwersrecords in zalen van Madison Square Garden tot Sydney Opera House tot Londens O2 Arena – waar hij het record verbrak voor hoogste aantal verkochte tickets voor een solo comedyshow in het VK.

Zijn volgende tours werden uitgezonden in de succesvolle specials op Showtime en Comedy Central: Outsourced in 2006; Red, White and Brown in 2008; en The Green Card Tour in 2010. In 2013 werd Peters de eerste comedian die een Netflix Original Comedy Special maakte. Ruim 400 000 fans in 40 steden verdeeld over 20 landen zagen Peters’ meest recente tour, The Deported World Tour, die uiteindelijk als stand-up special Russell Peters Deported uitkwam op Amazon Prime in januari 2020.

Peters kreeg Gemini, Peabody, Emmy en Canadian Screen Awards voor zijn talenten als host, producer en acteur. Zijn laatste tv-serie, The Indian Detective zette een Canadees kijkcijferrecord voor Bell Media/CTV in 2017 en werd internationaal uitgebracht op Netflix.

Hij lanceerde ook zijn eigen podcast, ‘Culturally Cancelled with Russell Peters’ op iHeart Media / Cloud 10 en werkt momenteel aan een tv-serie gebaseerd op zijn kindertijd in Canada in de jaren ’80. Daarnaast werkt hij als uitvoerend producent aan de tv-serie ‘Late Bloomer’ met YouTube-sensatie Jus Reign. Peters is ook te zien in langspeelfilm Clifford The Big Red Dog van Paramount Pictures.

Russell Peters woont in Las Vegas en Los Angeles. Als hij niet op tour is, spendeert hij elke dag met zijn negenjarige dochter Crystianna en zijn pasgeboren zoon Russell Santiago. Hij heeft een blauwe gordel met drie strepen in Jiu Jitsu en is een gepassioneerd DJ en hip-hop junkie die elke dag minstens enkele minuten achter de draaitafels probeert te staan.

Meer artikels