Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

VRT haalt Eurosong na 6 jaar van onder het stof

Vorige week werd bekend dat in de aanloop naar het Eurovisiesongfestival 2023 opnieuw voorronden worden georganiseerd. Met ‘Eurosong’ gaat VRT op zoek naar een Belgische inzending voor het populaire liedjesfestival.

Pat Krimson van 2 Fabiola liet intussen al weten interesse te hebben. Ook uit de hoek van The Starlings klinkt belangstelling. Tom Dice – de ene helft van The Starlings – nam al in 2010 deel aan het Eurovisiesongfestival. Hij eindigde toen met het nummer ‘Me And My Guitar’ op een schitterende zesde plaats.

“Met The Starlings doen we alleen mee als we het gevoel hebben dat we het Songfestival kunnen winnen of minstens beter doen dan mijn 6e plaats in Oslo. (..) We werken hard aan nieuwe muziek, als er een geschikt liedje uit voort vloeit, sluiten we een deelname niet uit”, liet Tom Dice weten op songfestival.be.

Margriet Hermans – winnares van de Radio 2 Zomerhit 2022 – toont zich alvast ook heel enthousiast over de terugkeer van Eurosong. “Het is een heel moeilijke opdracht voor de VRT, maar ik vind het zo fijn dat ze het gaan doen”, aldus de zangeres. De laatste editie van ‘Eurosong’ vond zes jaar geleden plaats. Laura Tesoro won toen de wedstrijd en eindigde voor ons land op de tiende plaats op het Eurovisiesongfestival.

2 Fabiola en Margriet Hermans zie je op vrijdag 23 september tijdens ‘Liefde voor Muziek Live’ in de Lotto Arena. The Starlings maken dit najaar een theatertournee.

Foto: Tom Dice op het Eurovisiesongfestival 2010 in Noorwegen.
(Aktiv/Oslo.no)

Meer artikels