Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Urbanus heeft nieuwe plaat ‘In Roer En Rep’ uit

Urbanus stelde gisteren in het legendarische Antwerpse comedycafé The Joker zijn nieuwste album ‘In Roer En Rep’ voor. Op het full-length studioalbum werkte Urbanus samen met het kruim van de Belpop. “Ik sta 50 jaar op de planken en om dat te vieren, maakte ik nog eens een gaatje voor een nieuw plaatje”, aldus de comedian.

Urbanus staat dit jaar 50 jaar op de planken en dat is lang geen reden om het rustig aan te doen, in tegendeel. Vorig jaar nog verscheen een biografie, in april startte zijn nieuwe theatertournee ‘Bis Bis Bis’ en dit najaar komt er dus een nieuw volwaardig studioalbum uit.

Het is een studioalbum geworden en dus geen opname van een liveoptreden zoals Urbanus in verleden wel eens deed. Voor deze langspeler rekende Urbanus op verschillende topmuzikanten om zich muzikaal te laten begeleiden. Zo werkten onder andere Dirk Jans (De Mens) op drum en Jan Van Eyken (De Kreuners) op gitaar mee aan het album. Urbanus’ dochters Liesa en Marieke stonden in voor de backingvocals. In totaal werden negen nummers opgenomen, waarvan zeven nieuwe en twee herwerkingen van ouder werk.

Ook de hoes is opnieuw vintage Urbanus, vol met eigen tekeningen die verwijzen naar de nummers op de plaat. Het album verschijnt begin december maar is nu al te vooruit te bestellen via comedyshows.be. De nieuwe langspeler komt er op zwarte vinyl en op gelimiteerde roze vinyl (slechts 500 stuks), alsook op cd.

Zaterdag 17 december speelt Urbanus in Capitole Gent. Op zaterdag 22 april is hij te gast in Trixxo Theater Hasselt.

Meer artikels