Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Haal jouw gratis exemplaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent of Trixxo Theater Hasselt.

Lucas Van den Eynde in Vlaamse versie ‘A Christmas Carol’

In het najaar van 2023 pakt musicalproducent Deep Bridge uit met een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het wordt een voorstelling zoals het publiek ondertussen gewend is van de producent. Hedendaags, met respect voor het oorspronkelijke verhaal, de nodige humor en een vleugje romantiek. Stany Crets schrijft een nieuw script en regisseert. Er komt nieuwe muziek en een volledig nieuw set design. De cast, een combinatie van jong talent en gevestigde waarden, zal integraal van Vlaamse makelij zijn.

Lucas Van den Eynde wordt Ebenezer Scrooge

Dit legendarische kerstverhaal vraagt natuurlijk om een hoofdrolspeler van uitzonderlijke klasse. Deep Bridge is dan ook verheugd te mogen aankondigen dat Lucas Van den Eynde in de huid van de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge zal kruipen. Na gelauwerde hoofdrollen in gevierde televisieseries (‘In De Gloria’, ‘Het Eiland’, ‘Van Vlees en Bloed’, ‘De Ronde’,…) en musicals ‘Daens’ (2008) en ‘Fiddler on the Roof’ (2011), opnieuw een iconisch personage dat Van den Eynde gestalte mag geven.

“Ik heb geen seconde getwijfeld toen de vraag kwam. ‘A Christmas Carol’ staat zeer hoog in mijn lijstje van favoriete kerstverhalen en Scrooge is een tot de verbeelding sprekend personage. Een karakter waarin je als acteur bovendien veel verschillende facetten kan tonen”, zegt Lucas Van den Eynde.

“We maken met deze versie van ‘A Christmas Carol’ opnieuw een familievoorstelling die voor warmte zal zorgen in de gezelligste tijd van het jaar. Dat is stilaan een traditie bij ons en ééntje die we graag koesteren. We zijn ook heel blij dat we dit nieuwe avontuur met een klasbak als Lucas mogen aanvatten”, aldus Koen Hendrickx van Deep Bridge. De rest van de cast wordt later bekendgemaakt.

Vanaf 16 november 2023 speelt ‘A Christmas Carol’ in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Meer artikels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *